Håvard - Kontakt: mobil 90046861 | E-post:havardhervik@msn.com

Snakk positivt til deg selv

Når du skal prøve noe nytt, sier du til deg selv, "dette blir moro", eller sier du "dette klarer jeg ikke", "hvem er det du tror du er?", eller "det er ikke no`vits i å prøve, jeg klarer aldri noe likevel"?


Alt for ofte bruker vi vår indre stemme til å begrense oss selv før vi en gang har prøvd. Svært mange snakker negativt til seg selv, og så lurer de på hvorfor de føler seg nedfor. Tenk hvis du bodde sammen med noen som med irritert stemme hele tiden påpekte feilene dine. Hvor lang tid ville det tatt deg å kaste ut den personen fra huset og livet ditt? Husk at det er du som styrer tankene dine. Så hvis stemmen inne i hodet ditt er negativ, er det på tide å erstatte den med en som støtter deg. Faktum er at det livet du har er hva den stemmen forteller deg.

Som et eksperiment vil jeg at du skal legge merke til din indre stemme i løpet av dagen. Legg merke til antallet negative meldinger du gir deg selv. Du kan til og med skrive dem ned sånn at du får dem ut av hodet. I de neste ukene...Hver gang du tar deg selv i å snakke negativt til deg selv, gjør dette:

STOPP!

Når du snakker til deg selv på en mer positiv måte vil du få positive resultater. Det du forer blir sterkere, og etter hvert som du stopper å kritisere deg selv og begynner å heie i stedet, vil du føle deg bedre, bli sterkere og få mer selvtillit.

Øvelsen under vil hjelpe deg til å bruke din indre stemme til å få mer selvtillit. Øv deg på denne flere ganger i dag, og fortsett å øve de neste ukene inntil det blir en vane. Dette vil hjelpe den ubevisste delen av deg til å automatisk omprogrammere deg til å være mer selvsikker og trygg i enhver situasjon.